Χριστίνα Μόραλη

ΜΟΡΑΛΗ

Σπούδασα κεραμική, δουλεύω πολλά χρόνια με το χώμα και ακόμη νιώθω το ίδιο!

Τι χώρο πιάνει στην ζωή μου η κεραμική; Απίστευτα πολύ. Γεμάτο έντονα συναισθήματα. Υπάρχουν μερικές στιγμές έντασης και μίσους που δεν θέλω να ξαναπιάσω αυτό το μαγικό υλικό! Και υπάρχουν όλες οι άλλες: οι πολλές υπέροχες στιγμές που το αισθάνομαι προέκταση του εαυτού μου.

Σε πολλά από τα έργα μου είναι αποτυπωμένη η παραμόρφωση του υλικού βγαλμένη με βία, σαν ένα στραγγάλισμα. Είναι η σχέση μου με το υλικό έτσι… πάντα παλεύουμε, με αγάπη!

Η Χριστίνα Μόραλη γεννήθηκε στην Αθήνα.

1969-1972. Σπουδάζει Εσωτερική Διακόσμηση στο «Αθηναικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο» (Σχολή Δοξιάδη). Με καθηγητές τους Δημ. & Χαρ. Μυταρά, Γ. Γεωργιάδη κ.α.

1972-1975. Σπουδάζει Κεραμική στην Αγγλία στο «Hammersmith College of Art« του Λονδίνου.Κατά την διάρκεια των σπουδών της έργο της επιλέγεται και τοποθετήθηκε σε εξωτερικό τοίχο μεγάλου κτιρίου στο City of London.

Από το 1976 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα έχοντας δικό της εργαστήριο κεραμικής.
Ιδρυτικό μέλος της Ενωσης Καλλιτεχνών Κεραμιστών Ελλάδος της οποίας διετέλεσε
Πρόεδρος από το 1980-1988.
Eίναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Εκλέχτηκε 3 φορές μέλος της Επιτροπής Κρίσης του Επιμελητηρίου.

Από το 1993 αρχίζει να σχεδιάζει σειρά αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στο χώρο του design, κατασκευασμένα από πηλό και αλουμίνιο.
Εχουν θέμα προιόντα του Ελληνικού Βιομηχανικού Εμπορίου και όχι μόνο. Υπάρχει μια δόση νοσταλγίας μιάς και πολλά από αυτά είναι εκτός κυκλοφορίας. Αυτό που την έκανε γνωστή ήταν η σειρά των παλαιών «δεκάρων» όπου τους απέδωσε χρηστική μορφή. Τα προιόντα καταστήματα design, επέλεγαν μόνο έναν καλλιτέχνη για συνεργασία.
Τα τελευταία 6 χρόνια διδάσκει κεραμική σε ενήλικες μέσα στον χώρο της.

Ενημέρωση…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.